Om oss

Vi är en familj som alltid brunnit för ekologiskt & grönt. Mestadels äter vi våra egenodlade grönsaker, potatis och ägg, som vi har för husbehov.

Att odla havtorn kommersiellt började vi med runt 2000. Då hade vi redan drivit handel med egna butiker med eget hantverk, delikatesser och närproducerat under många år.

Det började med kursverksamhet för att få igång intresset bland både andra odlare och hos konsumenter. I stort sett var det ingen som kände till varken havtorn eller aroniabär.

Vi utvecklade produkter under varumärket Nordic Crown, för att lyfta fram det bästa vi har i våra nordiska länder. Idag säljs det av flera återförsäljare vilket gör det tillgängligt för många vilket var tanken bakom detta varumärke.

Paul har hantverk och odling som sitt stora intresse. Fröer av alla de slag skall testas och framförallt har olikas sorters pumpa blivet en av favoriterna. Dessa odlas i gräsklippet som det blir en hel del av efter havtornsodlingen. Dessutom är han en baddare på att baka matbröd!

Paula brinner för nyttig mat och goda smaker. Som produktutvecklare, säljare och kursledare har hon utfört många spännande uppdrag i samarbete med andra och i egen regí. Inom hantverk har hon tillverkat allt från vävda mattor till målade produkter med äggoljetempera och i akvarell. En hobby är att måla etiketter till de nya produkter som nu saluförs under Widén Gården.

Här kan läsa lite mer om hur vi startade. Bakgrund.

 

  • slide
  • slide
  • slide